Falgo lanserar PROPIZZA® på ICA Maxi Jönköping – slutsålt på rekordtid

4 mars 2024

Falgo gjorde debut med sin senaste produkt PROPIZZA® på ICA Maxi Jönköping, och lanseringen blev en omedelbar succé. Under de första veckorna sålde hela den första leveransen på 800 pizzor slut, vilket överträffade alla förväntningar och bekräftade det stora intresset för denna innovativa och hälsosamma pizzanyhet.

PROPIZZA® är Falgo:s senaste tillskott i sortimentet, och den har redan gjort avtryck på marknaden. Den proteinrika pizzan är framtagen för att ge ett näringsrikt och smakfullt alternativ till traditionell fryst färdigmat, och kombinerar hög proteinhalt med ett balanserat näringsinnehåll utan tillsatt socker. Produkten riktar sig till både träningsentusiaster och konsumenter som vill göra hälsosammare val utan att kompromissa med smaken.

”Vi visste att PROPIZZA® hade stor potential, men att sälja slut på hela pallen så snabbt är verkligen ett kvitto på att det finns en stor efterfrågan på marknaden för hälsosammare pizzaval,” säger Sofia, Marknadschef på Falgo.


Lanseringen på ICA Maxi Jönköping var startskottet för PROPIZZA® i dagligvaruhandeln, och mottagandet överträffade alla förväntningar. Redan under lanseringsdagen märktes ett stort intresse från kunderna, och de proteinrika pizzorna följde med i konsumenternas kundvagn.

”Vi märkte direkt att PROPIZZA® var en produkt som lockade till sig nyfikna kunder. Kombinationen av god smak och bra näring, tillsammans med nyfikenhet, gjorde att vi snabbt såg ett ökat tryck på försäljningen,” fortsätter Sofia.


PROPIZZA® – en revolution inom fryst färdigmat

PROPIZZA® är inte bara en vanlig pizza – den är utvecklad för att möta de höga krav som dagens konsumenter har på både smak och näringsinnehåll. Med sitt höga proteininnehåll, utan tillsatt socker och låga andel onödiga tillsatser är den perfekt för dem som vill kombinera ett aktivt liv med god och bekväm mat.

Pizzan finns i flera olika smakvarianter, vilket gör den till ett attraktivt val för en bred målgrupp. Från träningsmänniskor som söker ett proteinrikt mål efter gymmet, till familjer som vill ha ett hälsosammare alternativ till fredagsmyset.

”Vi är oerhört glada över hur väl PROPIZZA® har mottagits av konsumenterna, och vi arbetar nu för att säkerställa att fler butiker kan erbjuda produkten. Succén i Jönköping visar att det finns en stor efterfrågan på marknaden, och vi ser fram emot att nå ut till fler kunder över hela landet,” avslutar Sofia.

Falgo erbjuder hälsosamma frysta färdigrätter med hög proteinhalt och utan tillsatt socker. Med fokus på hållbarhet, högkvalitativa råvaror och hälsa är sortimentet utformat för medvetna konsumenter som söker smakrika och näringsrika alternativ för en aktiv och hälsosam livsstil.

Senaste nytt